Over ons

Als een ouder kanker heeft…

Als een ouder getroffen wordt door kanker heeft dat ook invloed op de kinderen. De taak- en rolverdeling in het gezin verandert. Er zijn zorgen en onzekerheden. En je wordt geconfronteerd met heel veel vragen. Stichting Langs de Zijlijn en gemeente Dronten hebben deze website en de digitale informatiegids ontwikkeld om gezinnen waarvan een van de ouders kanker heeft, te ondersteunen en te helpen met alle veranderingen waar je als gezin mee te maken krijgt.

Er komt veel af op je af

“Op 41-jarige leeftijd werd ik zelf getroffen door kanker. Dat gebeurt jaarlijks bij 9.000 gezinnen. Ik heb Stichting Langs de Zijlijn opgericht om aandacht te vragen voor de impact van kanker op het gezin. Langs de Zijlijn wil ervoor zorgen deze kinderen gezien, gehoord en ondersteund kunnen worden als een ouder kanker heeft. We zijn trots en dankbaar dat we met deze website en de bijbehorende informatiegids bijdragen aan de (preventieve) ondersteuning van gezinnen, waarvan een ouder kanker heeft.”

Ingeborg Lups-Dijkema, Stichting Langs de Zijlijn en initiatiefnemer van Kankerinjegezin.nl en informatiegids ‘Hoe gaat het met de kinderen? Eerste hulp bij kanker in je gezin’

Samenwerkende partners

Aan deze website en de informatiegids ‘Hoe gaat het met de kinderen? Eerste hulp bij kanker in je gezin’ werkten mee:

Stichting Langs de Zijlijn

Gemeente Dronten

GGD Flevoland

Coach Connect bij Kanker

St Jansdal Ziekenhuis

Toon Hermanshuis

Steunpunt jonge mantelzorgers De Meerpaal

Ingeborg Douwes Centrum

Zezz Media

In Dronten kan iedereen meedoen

“Kanker is een ingrijpende levensgebeurtenis in het hele gezin. In samenwerking met de Drontense Stichting Langs de Zijlijn en lokale- en regionale partijen is er een uitgebreid overzicht gemaakt van alle landelijke en regionale organisaties en hulpverleners om gezinnen, waarvan een ouder kanker heeft, te ondersteunen. Een prachtig initiatief waar wij als gemeente achter staan, want in Dronten vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen.”

Peter van Bergen, Wethouder Sociaal Domein, Gemeente Dronten

Meer informatie
Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Ingeborg Lups van Stichting Langs de Zijlijn of Susanne Rasing van de Gemeente Dronten. Wij brengen u in contact met onze uitgeverij Zezz Media. Zij denken graag met u mee over de verspreiding van de informatiegids binnen uw gemeente of organisatie.

Op deze manier werken wij samen aan een gezondere toekomst voor gezinnen die getroffen worden door kanker bij één van de ouders.